DOCKS DOME

Gelegen op het dak van het shopping district Docks Bruxsel, revolutioneert het uitzonderlijke evenementenzaal Docks Dome de aanpak van evenementen. Gemarkeerd door een sfeer die geschikt is voor momenten van plezier en gezelligheid, onderscheidt dit gebouw zich van anderen door haar unieke stijl en innovatief design, waardoor het één van de meest aantrekkelijke evenementenruimte op de markt is.

Met een oppervlakte van 3000 m², heeft Docks Dome heeft 3 aanpasbare zones (a,b,c) en kan 1400 mensen verwelkomen. Docks Dome is perfect voor feesten, screenings, concerten, diners, cocktails vergaderingen, seminaries, congressen, productpresentaties, privé-evenementen…

Het resoluut moderne gebouw omringd door een zink envelop geeft de mogelijkheid tot ongelooflijk natuurlijke belichting geleverd door haar grote glazen ramen. De terrassen, omringd met een rasterwerk, bieden een adembenemend uitzicht op Brussel. Op basis van de gekozen instelling, kan de ruimte in twee of drie delen gescheiden worden.

Langs de oevers van het kanaal dichtbij de Van Praetbrug is Docks Dome ideaal gelegen en bereikbaar met alle transportmiddelen : trein, tram, bus, tweewielers, auto’s en te voet.

Er is doorgaans een professioneel team aanwezig zijn bij het begeleiden van het realiseren van uw ideeën en bij het adviseren van het ontwikkelen van de ruimte. Er is evenals een ondergrondse parking beschikbaar met 1700 plaatsen.

STERKTES

Sterktes

> Ruimte van 3000 m²
> Een grote evenementenruimte flexibel in 3 zones (a,b,c)
> Unieke en ongebruikelijke stijl
> Architectuur met modern design
> Grote ruimte zonder zuilen
> 2 voor – en achter panoramische terrassen
> Daglicht door de grote ramen
> Nachtblauw fluwele ophangingen
> Lijst met favoriete cateraars
> Capaciteit van 150 tot 1400 gasten
> Fundamentele technische kit beschikbaar
> 150 hotelstoelen met connecter inbregrepen in de prijs
> Vestiaire met 800 hangers
> Hoog elektrisch vermogen
> Bevestigingspunten aan het plafond
> 10 meter hoog
> Grond bedekt met beton
> Laadzone voor opleggers en vrachtwagen
> Professioneel team tot uw dienst
> 1700 publieke parkeerplaatsen
> Rechtstreekse toegang met de lift vanaf de ondergrondse parking
> Gemakkelijke toegang (dichtbij de afrit van de Ring 21, Lambermontlaan)

Praktische info's

 • Parking
 • Technische uitrusting
 • Geluidsbeperking
 • Catering
 • Staff en ondersteuning
 • Veiligheid
 • Milieuverantwoordelijkheid
 • Bereikbaarheid
 • Samenwerkingen

1700 publieke ondergrondse parkeerplaatsen, toegankelijk via Lambermontlaan, 1. Er bevindt zich een ontladingszone die zich aan onze ruimte bevindt voor vrachtwagens en opleggers.

Een laadlift die een auto kan bevatten is beschikbaar.
Ideaal voor uw auto lancering!

Parking:
> Lambermontlaan 1, B-1000 Brussel
> Quai des Usines 163, B-1000 Brussel

Los- en laadzone:
> Quai des Usines 163, B-1000 Brussel

Parking reservering volgens aanvraag.

Docks Dome is uitgerust met een technisch basispakket met geluid, licht en video. Licht en video geleverd door ADC.

 • Geluidsinstallatie: omroep voorzijde type Line Array en delay in het midden van de zaal; digitale mengpanelen en kit 02 micro UHF.
 • Licht: 70 automatische projectoren LED Wash en Spot zijn geïnstalleerd in het plafond voor het belichten van het podium en sfeer te creëren. Voor de zittende diners kunnen de projectors geprogrammeerd worden naar je wensen om de tafels te belichten. (52 tafels)
 • Video: In de backstage bevinden zich panoramische schermen van 14 x 5.5 M hoog met een projector 30.000 ansi lumen. Met de bestaande processor data/video kan je beelden op de achtergrond projecteren met de mogelijkheid van 02 inserts beelden.

Deze kit bevat één permanente technicus gedurende het heel evenement.

U hoeft niet bang te zijn om de hele nacht te feesten want er is geen kans op geluidsoverlast in de omgeving. Maar het maximale geluidsniveau moet wel binnen het gebouw gerespecteerd worden (90db(A)).

We hebben een lijst met onze favoriete traiteurs opgemaakt. Deze traiteurs zijn het gewoon om te werken in Docks Dome. Indien u wenst te werken met een cateraar die niet op onze lijst aanwezig is, gelieve de cateraar te vragen om contact met ons op te nemen. We hebben geen uitgeruste keuken, maar er is een beschikbare ruimte voor water en elektriciteit gesteld. Als u op zoek bent naar een leverancier, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen; het is met plezier dat we u doorverwijzen naar de beste teams die uw evenement onvergetelijk zullen maken/p>

Als u een klacht hebt over een partner, aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Docks Dome besteedt bijzondere aandacht aan de veiligheid: een security beleid met hoge normen is vastgesteld. Risicomanagement is onze hoogste prioriteit in de mate dat we de beste security services van de markt leveren en andere diensten, zoals:

 • goed opgeleide beveiligers, geïnformeerd en zeer aandachtig
 • een systeem met nachtbewakers om uw apparatuur te beschermen
 • het ontwikkelen van een veiligheidsplan voor uw evenement
 • installatie van beveiligingspoorten, het gebruik van magnetometers, camera’s
 • toezicht en controle op elke deur

Onze grootste zorg is om uw evenement te sublimeren, zodat u en uw gasten een onvergetelijke herinnering houden.

Docks Dome en Docks Bruxsel zijn BREEAM-gecertificeerd ("Building Research Establishment Environmental Assessment Method") en zijn uitsluitend gemaakt van duurzaam materiaal. Beide constructies werken op een innovatieve manier, waardoor ze bijdragen aan de bescherming van natuurlijke bronnen en het welzijn van de gasten. Hierbij enkele voorbeelden van hetgeen de architecten en aannemers hebben geïnstalleerd tijdens de bouw van Docks Dome en Docks Bruxsel:

 • Regenwaterinfiltratiesysteem
 • 4500 m² zonnepanelen
 • 100% natuurlijk ventilatiesysteem

Docks Dome wil milieuvriendelijke evenementen promoten. Daarom kunt u bv. aan ons team naar onze lijst van favoriete traiteurs vragen. Zij zorgen voor minder verspilling, verminderen het afval en geven de voorkeur aan lokaal biologisch voedsel en plasticvrij bestek.

7 transportmiddelen kunnen gebruikt worden om naar Docks Dome te komen: boot, bus, te voet, tram, trein, fiets, auto.

Sommige faciliteiten:

 • Twee specifieke haltes dichtbij Docks Bruxsel voor trams (3 en 7) en bussen (58 en 47)
 • Voor fietsers: station Villo met 40 locaties en een parkeerplaats voor 225 fietsen. Vanuit het centrum van de stad is Docks Dome bereikbaar in 20 minuten met een gunstig aangelegd fietspad.
 • Voor bestuurders: 1700 publieke parkeerplaatsen in de ondergrondse parking. Docks Dome is 10 minuten ver van het centrum van Brussel en 30 minuten ver van Antwerpen, Mechelen, Aalst, Waterloo en Leuven. Het is makkelijk bereikbaar via de Ring 21.
 • Voor leveranciers: een laadperron voor vrachtwagens en opleggers, en een laadlift die een auto kan bevatten zijn beschikbaar.

Voor bepaalde evenementen zijn samenwerkingen mogelijk tussen Docks Dome, Docks Bruxsel en al zijn winkeliers.

Deze zijn:

 • White Cinema, een prachtig cinemaconcept met 1.150 zitplaatsen door Belga Films.
 • Koezio, een unieke indoor avonturenparcours. Het principe is om samen met je team intellectuele en fysieke proeven af te leggen. Sensaties gegarandeerd.
 • Mogelijkheid om het shopping district voor een deel van je evenement te gebruiken.

FAQ

Zijn er parkeerplaatsen beschikbaar?

Wij bieden een ondergrondse parking met 1700 publieke parkeerplaatsen aan.

Wat is de huurprijs van de zaal?

Alles hangt af van het soort evenement dat u wilt organiseren, het aantal mensen u wilt verwelkomen en het aantal ruimte u wilt gebruiken.

Wij raden u aan om ons een e-mail te sturen met een gedetailleerde beschrijving van uw evenement. Op die manier zullen wij u zo snel mogelijk een offerte sturen.

Hoeveel personen kan Docks Dome ontvangen?

Docks Dome kan 150 tot 1400 personen ontvangen. De zaal beschikt over een inkomhal, een aanpasbare ruimte in 3 zones (a,b,c) en 2 panoramische terrassen die wij volledig naar je wensen kunnen regelen.

Kan ik met mijn eigen cateraar werken?

Natuurlijk! Het is van belang dat u samenwerkt met een event-traiteur omdat wij geen uitgeruste keuken hebben. We hebben uiteraard een grote ruimte waar de traiteur water en elektriciteit heeft.  Indien u met uw eigen traiteur wilt werken, kan deze ons contacteren via info@docksdome.be. Als u toch aanbevelingen voor de keuze van een traiteur wenst te ontvangen, kunt u ons rechtstreeks contacteren. We helpen u graag verder !

 

Kan ik meubilair ter plaatse verhuren?

Er zijn 150 hotel stoelen met connector inbegrepen in de huurprijs. Aarzel zeker niet om onze brochure met meubels aan te vragen voor hoge tafels, lounge hoek,… Bij deze zijn er ook 800 hangers beschikbaar in de vestiaire.

Mag ik een optie op een voorkeursdatum plaatsen?

Natuurlijk! Als u niet zeker bent over de datum(s) van uw evenement, kunt u gratis een optie plaatsen. Deze zal automatisch 3 weken duren.

Is Docks Dome gemakkelijk bereikbaar?

 • Twee specifieke haltes dichtbij Docks Bruxsel voor trams (3 en 7) en bussen (58 en 47).
 • Voor fietsers: station Villo met 40 locaties en een parkeerplaats voor 225 fietsen. Vanuit het centrum van de stad is Docks Dome bereikbaar in 20 minuten met een fietspad.
 • Voor bestuurders: 1700 publieke parkeerplaatsen. Docks Dome ligt op 10 minuten van het centrum van Brussel en 30 minuten van Antwerpen, Mechelen, Aalst, Waterloo en Leuven. Het is gemakkelijk te bereiken met de Ring uitrit 21.

Heb ik een eigen verzekering nodig?

Of u nu een onderneming, een evenementenagentschap of een privé persoon bent, moet u over een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering beschikken voor het organiseren van een evenement in Docks Dome.