DUURZAAMHEID

DUURZAME EVENEMENTEN: DOME EVENTHALL’S INZET VOOR EEN GROENERE TOEKOMST

Evenementen, groot of klein, worden van oudsher geassocieerd met overdaad en afval. Maar nu de milieuproblematiek wereldwijd steeds meer in het middelpunt van de belangstelling komt te staan, past de evenementensector zich aan een nieuw paradigma aan – een paradigma waarin duurzaamheid niet alleen een keuze, maar een noodzaak wordt. Bij Dome Eventhall is milieubewustzijn niet alleen een reactie op een trend. Het is vanaf het allereerste begin een mentaliteit geweest.

ECO-GEBOUW

Dome Eventhall en het hele gebouw waarvan het deel uitmaakt, zijn op een milieuvriendelijke manier gebouwd, met gebruik van natuurlijke hulpbronnen uit de omgeving en duurzame manieren van transport.

DUURZAME MATERIALEN

De locatie kiest altijd voor milieuvriendelijke materialen en inrichting,… Onze uniformen en werkkleding dragen het Oeko-tex 100 label, printers en papier zijn Blue Angel gecertificeerd en de toiletartikelen zijn CO2-neutraal. Al het meubilair ter plaatse is tweedehands en het schoonmaakteam gebruikt milieuvriendelijke producten en oplossingen.

ENERGIE-EFFICIËNTIE

Dome Eventhall geeft prioriteit aan energie-efficiëntie door energiebesparende technologieën te gebruiken, zoals 100% LED-verlichting, maar ook bewegingssensoren en efficiënte verwarmings- en koelsystemen.

5.000 m2 zonnepanelen geïnstalleerd door het complex genereren niet minder dan 520 MWh per jaar, wat gelijk staat aan het gemiddelde verbruik van 115 huishoudens in Brussel. Van koel- en verwarmingssystemen tot het ventilatieproces, alle faciliteiten zijn duurzaam ontworpen. Bijvoorbeeld: verwarming wordt geproduceerd door warmte terug te winnen uit de verbrandingsoven in Brussel.

WATER & BIODIVERSITEIT

We passen waterbesparende strategieën toe, zoals waterbesparende armaturen en waterefficiënte apparaten. Een opvangbassin van 580 m3 vangt regenwater op, filtert en behandelt het, dat vervolgens in het winkelcentrum wordt gebruikt voor talloze toepassingen (sanitair, reinigingsproces, koelsysteem, enz.). Onze met gras begroeide plantbedden zijn goed aangepast aan ons klimaat en hebben minder water nodig dan uitheemse soorten. Het gazon wordt gemaaid met de mulchmethode. Deze methode helpt bij het recyclen van voedingsstoffen, vermindert het waterverbruik, voorkomt afval en verbiedt het gebruik van chemische producten.

BEHEER VAN AFVAL

The Dome zorgt voor de vermindering, recycling en verwijdering van afval. We hebben recyclingstations en stimuleren het gebruik van herbruikbare of composteerbare producten in plaats van wegwerpartikelen. We werken ook samen met Alpaca Solutions, die etensresten op evenementen herverdeelt en inzamelt en verwerkt door middel van biomethanisatie wat ze niet aan verenigingen kunnen doneren. Bordresten en keukenafval worden omgezet in energie en gaan terug naar de bodem in de vorm van meststof.

VERVOER EN TOEGANGELIJKHEID

We stimuleren toegankelijke en milieuvriendelijke vervoersopties, zoals openbaar vervoer, fietsenrekken en oplaadpunten voor elektrische auto’s die door het winkelcentrum worden aangeboden in onze parkeergarage met 1.700 plaatsen.. De trein stopt op 5 minuten lopen van onze locatie. De tram en bus stoppen voor onze deur. Neem je fiets of Villo! en parkeer bij onze ingang. Wil je origineler vervoer? Kom dan met de Waterbus.

CERTIFICERINGEN

BREAAM

BREEAM

Dome Eventhall (en meer bepaald het gebouw waarvan het deel uitmaakt) heeft een «Excellent»-rating gekregen in het kader van de BREEAM-certificering en is de eerste in zijn categorie die zo’n hoge beoordeling krijgt.

BREEAM-0044-4877
Score: “Excellent”
Cert. date: 23/12/2015

CO2

CO2LOGIC/SOUTH POLE

Onze site heeft het certificaat «CO2 neutral – gold company» van CO2logic/South Pole ontvangen en is de eerste in zijn categorie in Europa die van deze certificering profiteert.

Ecodyn

LABEL ECODYNAMISCHE ONDERNEMING

We hebben het Ecodynamische Onderneming label ontvangen van Leefmilieu.brussel.

2023-Ref 2023.03.08-0014 Score: 3/3 sterren (maximale score)

Stay updated

Subscribe to our newsletter